teamcoach

header-012

teamcoach

U droomt van de flow in uw team…..?

Hierin bent u niet de enige. De meeste mensen willen in hun werk een bijdrage leveren en resultaten neerzetten. Plezier beleven aan het inzetten van hun kennis, ervaring en vakmanschap. De meeste mensen willen op een pleizerige manier samenwerken en komen niet op hun werk om de zaak te frustreren.

Waarom gaat het dan toch zo vaak mis? Zodat ongezonde situaties ontstaan, waarin mensen zich onmachtig voelen. Waarin het doel wordt de schade zoveel mogelijk te beperken en proberen te ‘overleven’. In zo’n overleefsituatie laten mensen zich meestal niet van hun beste kant zien. Wellicht effectief om op de korte termijn zo min mogelijk last te ervaren, maar op de langere termijn in-effectief en funest voor het onderlnge vertrouwen.

Vanuit mijn jarenlange ervaring met teams heb ik een aanpak ontwikkeld die in veel teams heeft geleid tot een breuk met het verleden en tot meer vitaliteit en effectief in de samenwerking. Hierdoor kan een team in een relatief korte periode weer gezond functioneren.

Voor meer informatie over mijn aanpak verwijs ik naar bijgevoegd artikel.

‘Het team als spiegel van “de organisatie”.  (Gepubliceerd in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, Nieuwsbrief april 2015)

Als teamcoach begeleid ik (leidinggevenden van) teams. Daarnaast geef ik mijn inzichten en ervaringen door aan teamcoaches, die zelf teams willen begeleiden.

Referenties

Als gemeentelijke organisatie willen we de dienstverlening aan de samenleving continu ontwikkelen. Aangezien de leiding daar een cruciale rol in speelt, hebben we Essense gevraagd om ons als managementteam en directie hierbij te coachen. Vanaf het begin bleek Anton ons team en de verschillende individuen te inspireren en te raken. Zijn coachende stijl bracht ons tot nieuwe inzichten. Hij weet mensen met de nodige duidelijkheid te spiegelen. Dat heeft ertoe geleid dat onbesproken, soms moeilijke, zaken echt besproken werden. Anton heeft er fors aan bijgedragen dat we nu als managementteam en directie sterker in onze schoenen staan.”

~ Philip Bosman, Directeur Gemeente Best ~